Ιρλανδικές διαβάσεις

Το καλοκαίρι είναι δρόμος… το χειμώνα είναι ποτάμι!

Ιρλανδικές ονομάζονται οι διαβάσεις οι οποίες είναι εφικτό να τις διαβεί κάποιος περισσότερο τους θερινούς μήνες, όταν και δεν υπάρχει νερό, ικανό να παρασύρει ακόμα και βαριά οχήματα χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας, ικανός να δώσει σιγουριά στους οδηγούς των οχημάτων για ασφαλή διάβαση αυτής.

Στον πόλεμο μεταξύ Ιρλανδίας και Αγγλίας στα δύο χρόνια που διήρκησε 3 χρόνια (1919-1921) οι Άγγλοι υπέστησαν τεράστιες ζημιές σε αυτού του είδους τις διαβάσεις, διότι δεν μπορούσαν να διακρίνουν το ύψος του νερού στον δρόμο-ποτάμι, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται και ταυτόχρονα να δέχονται τα πυρά των Ιρλανδών.

Δυστυχώς έως και σήμερα στις Ιρλανδικές διαβάσεις τις χώρας μας μετράμε μεγάλες απώλειες συνανθρώπων μας.

Η Ανθρώπινη Ασπίδα προτείνει και μάλιστα ήδη έχει εγκαταστήσει συμβολικά σε σημαντικές διαβάσεις μεταλλικές ράβδους, πάνω στις οποίες αναγράφονται τα εκατοστά καθ΄ ύψος, με αποτέλεσμα οι οδηγοί πλέον να μπορούν να διακρίνουν το ύψος του νερού και να αποφασίζουν κατά πόσον είναι δυνατόν να διαβούν το συγκεκριμένο πέρασμα.

Άλλωστε αυτή ήταν και η παγίδα μέχρι σήμερα για τους οδηγούς, δεν ήξεραν το ύψος του νερού! 

Ευελπιστούμε την πολύ έξυπνη αυτή ιδέα να την υιοθετήσουν Δήμοι και Περιφέρειες ανά την Ελλάδα και να αποφύγουμε στο μέλλον την περαιτέρω απώλεια ανθρώπινων ζωών.