Ετοιμόρροπα κτίρια

Επισκευάζουμε τα μπαλκόνια μας… προστατεύουμε την ζωή!

Ένα από τα πιο συχνά θέματα στην Ελληνική δημοσιογραφία είναι η πτώση μπαλκονιών αλλά και επιμέρους τμημάτων ιδιωτικών και κρατικών κτιρίων.

Περιουσίες κατεστραμμένες στην καλύτερη των περιπτώσεων, ενώ αναζητώντας κανείς θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς στο παρελθόν από αυτήν την αιτία, σίγουρα θα απογοητευτεί από τα αποτελέσματα, την ίδια στιγμή μάλιστα που μιλάμε για ένα πρόβλημα αρκετά προβλέψιμο, αφού τα ετοιμόρροπα τμήματα των κτιρίων είναι σχεδόν πάντα εμφανή.

Είναι προφανές ότι πιστεύουμε πως «δεν θα τύχει σε εμάς», μέχρι να έρθει το αναμενόμενο, και να κληθούμε να καλύψουμε ζημιές χιλιάδων ευρώ στο καλό σενάριο, ενώ το  χειρότερο σενάριο δεν το περιμένουμε  ούτε στους χειρότερους μας εφιάλτες, που  αν δεν χάσει κάποιος από την οικογένεια μας την ζωή του και είναι κάποιος άλλος, θα αναγκαστούμε να χάσουμε τα πάντα σε δικαστικές διενέξεις από την μια στιγμή στην άλλη.

Αξίζει όλο αυτό; Στην «Ανθρώπινη Ασπίδα» ευαισθητοποιούμε αλλά και ενημερώνουμε κατ’ ιδίαν τους ιδιοκτήτες, αλλά και τους φορείς του δημοσίου, που έχουν στην κατοχή τους τα επικίνδυνα ακίνητα και μάλιστα σε ένα απίστευτα θεαματικό ποσοστό, συμμορφώνονται και προβαίνουν σε επισκευές των τμημάτων αυτών!