Βράχια και κλαδιά στο οδόστρωμα

Ο εφιάλτης κάθε οδηγού είναι αναμφισβήτητα μεταξύ άλλων τα βράχια και τα κλαδιά πάνω από το οδικό δίκτυο.

Δυστυχώς η μορφολογία του εδάφους σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά κυρίως σε επίπεδο Κρήτης, δεν βοηθάει στο να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα απαλλαγούμε  εύκολα από το φαινόμενο των κατολισθήσεων.

Ένα φαινόμενο το οποίο απαντάται τις χειμερινές περιόδους κατά κύριο λόγο, ενώ και τους θερινούς μήνες υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα, αφού υπάρχουν αρκετά σημεία τα οποία είναι γνωστά σε πολιτεία και πολίτες και που δυστυχώς χρονίζει η μη επίλυση τους.

Τα κλαδιά επίσης τα οποία «σκεπάζουν» σε πολλά σημεία το οδικό δίκτυο, αποτελούν ένα από τα μελανά σημεία στην ασφάλεια των πολιτών, αφού κρύβουν πινακίδες, λωρίδα έκτακτης ανάγκης (όπου υπάρχει!) και ταυτόχρονα «απειλούν» στο πρώτο φύσημα του ανέμου, να σπάσουν και να τραυματίσουν θανάσιμα διερχόμενους οδηγούς και επιβάτες. Είναι ένα από τα θέματα τα οποία μας βρίσκει σε εγρήγορση και μάλιστα έχουμε παρέμβει είτε μονομερώς, είτε με την βοήθεια των αρχών για την επίλυση τους, ενώ έχουμε να επιδείξουμε σε αυτό το θέμα -όπως και σε άλλα θέματα- θεαματικά αποτελέσματα από τις παρεμβάσεις μας.