Άσκοποι πυροβολισμοί

Ένας από τους έντονους προβληματισμούς του συλλόγου μας είναι και οι άσκοποι πυροβολισμοί και αφορούν γεωγραφικά ολόκληρο το νησί της Κρήτης.

Ο ρόλος του συλλόγου μας περιορίζεται καθαρά και μόνο στο κομμάτι της ευαισθητοποίησης των ίδιων των συμπολιτών μας, αφού είναι θέμα παιδείας, από την οικογένεια του καθενός μας.

Ενημερωτικές δράσεις στο συγκεκριμένο φαινόμενο, θα μπορούσαν να αποτελέσουν το πρώτο βήμα κατανόησης από τους πολίτες του προβλήματος, το οποίο στοίχισε, στοιχίζει και θα συνεχίσει να στοιχίζει την ζωή ανυποψίαστων πολιτών, καταστρέφοντας ενίοτε ολόκληρες οικογένειες.

Λύσεις υπάρχουν όπως η  εθελοντική κατάταξη των πολιτών που αρέσκονται στην σκοποβολή, στις τάξεις της Εθνοφυλακής (τμήμα του Ελληνικού Στρατού το οποίο απαρτίζεται από εθελοντές πολίτες), η εγγραφή τους σε σκοπευτικούς συλλόγους, και επίσης η ενασχόληση τους με το κυνήγι ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες πάντα.

Ουσιαστική λύση διαφαίνεται επίσης να αποδίδει καρπούς, από τους καλλιτέχνες (με τους οποίους είμαστε σε συχνή επικοινωνία μαζί τους) στα τοπικά γλέντια, οι οποίοι σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους ή τους γαμπρούς –όταν πρόκειται για γάμο–, απαγορεύουν στους προσκεκλημένους τους, την οποιανδήποτε χρήση όπλων, σεβόμενοι την ασφάλεια των προσκεκλημένων τους και μάλιστα, έχουν υπάρξει αξέχαστα γλέντια σε μικρούς και μεγάλους με την χρήση φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων!    

Μην μετατρέψεις την χαρά των δικών σου… σε θρήνο!